• Over Ons

 • Gretha Koenders

  Gediplomeerd acupuncturist

 • Mijn naam is Gretha Koenders. Opgegroeid in Leeuwarden, woonachtig in Heerenveen. 
  Ik heb diverse opleidingen afgerond. Onder andere de Pedagogische Academie voor Basisonderwijs, de opleiding tot restaurantkok en leermeester, en de opleiding acupunctuur aan de Qing Bai, Academie voor Traditionele Chinese Medicijnen.

  Op de opleiding aan de Qing Bai is aandacht besteed aan de Chinese filosofie (met o.a. de yin/yangtheorie, de Vijf Elementenleer en het daoïsme), de theorie van de Basissubstanties, ZangFu en JingLuo (meridianenstelsel), patroonidentificatie en het stellen van een diagnose. Naast de theorie heb ik mij tijdens de opleiding bekwaamd in het lokaliseren en het aanprikken van de acupunctuurpunten. Tijdens de opleiding is verder veel tijd besteed aan het combineren van de punten om te komen tot een optimale behandeling van de patiënt. In de drie opleidingsjaren heb ik uitvoerig stage gelopen bij diverse acupunctuurpraktijken. Mijn diploma heb ik behaald op 6 maart 2010. 

  Naast deze opleiding heb ik tevens een opleiding gevolgd voor ooracupunctuur en voor Westerse Medische Basiskennis.

  Specialisaties heb ik gedaan op de volgende gebieden: Pijnbestrijding met Meridian Wave Acupuncture, gynaecologische problematiek, begeleiding bij kanker, voeding.