Over ons

Acupunctuur Heerenveen, pijnbestrijding door middel van Acupunctuur

Even voorstellen

Mijn naam is Gretha Koenders Lootsma. Ik ben acupuncturist en heb mijn eigen praktijk in Heerenveen. Mijn praktijk is gevestigd in een loods op het industrieterrein in Heerenveen Noord, die mijn man en ik met behulp van vrienden hebben omgebouwd tot praktijkruimtes, een galerie, twee ateliers, een geluidsstudio en een woonhuis. Daar wonen en werken wij.

In 2006 ben ik op 38 jarige leeftijd Chinese Geneeskunde (Traditionele Chinese Geneeswijze) gaan studeren aan de Qing Bai Academie in Amersfoort. Daarvòòr heb ik geleerd voor onderwijzeres. Maar achteraf bleek lesgeven toch mijn ding niet te zijn. Daarna ben ik in de horeca beland en heb ik zo’n 15 jaar als zelfstandig werkend kok en chef-kok gewerkt. Nog steeds heb ik veel affiniteit met koken. 

Dit komt terug in de voedingsadviezen die ik graag meegeef tijdens een behandeling. Naar mijn idee moet voeding gezond zijn (dat wil zeggen toegespitst op wat jij specifiek nodig hebt), maar vooral ook lekker.

Op mijn 36ste kwam ik in aanraking met acupunctuur en de filosofie daarachter. Dit boeide mij enorm. Eigenlijk wist ik nooit wat ik “later” wou worden. Maar nu wist ik het… Ik ging Traditionele Chinese Geneeskunde studeren. Na een intensieve studie van 4 jaar ben ik mijn eigen praktijk begonnen in 2010 en nog steeds behandel ik mijn cliënten met veel enthousiasme en plezier.

Ondertussen heb ik veel nascholingen en cursussen gedaan om nog meer verdieping in de materie te krijgen en om me op bepaalde vlakken te specialiseren. Een greep hieruit zijn: Specialisaties omtrent het vrouwelijk lichaam en de problemen die hierbij komen kijken (bij de menstruatie, zwangerschap, zwanger willen worden, de overgang en oncologie), pijnbestrijding bij overbelasting/blessures/zenuwpijn, begeleiding tijdens en na chemotherapie, triggerpoint therapie, Chinese filosofie en een studie Chinese kruidenformules.

Onder aan deze pagina staat een opsomming van mijn behaalde diploma’s en certificaten.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong, waardoor de kwaliteit van mijn behandelingen gewaarborgd zijn en de behandelingen worden vergoed in de aanvullende verzekering van (de meeste) zorgverzekeraars. Verder ben ik aangesloten bij geschillen- en klachteninstantie SCAG.
Deze website staat bol van de informatie. Wil je meer weten, dan vertel ik je er graag over tijdens een gratis consult die je bij mij kunt aanvragen.

Naast deze opleiding heb ik tevens een opleiding gevolgd voor ooracupunctuur en voor Westerse Medische Basiskennis.

Specialisaties heb ik gedaan op de volgende gebieden: Pijnbestrijding met Meridian Wave Acupuncture, gynaecologische problematiek, begeleiding bij kanker, voeding.

Opleidingen:
2010   Diploma Traditionele Chinese Medicijnen, gevolgd aan de Qing Bai Academie Amersfoort
2011   Westerse basiskennis aan de Hogere school voor Natuurgeneeskunde en de Hogeschool voor Homeopathie
2009   Certificaat Nourish life, loose weight
2009   Cursus ooracupunctuur aan de Qing Bai Academie
2011   Certificaat Nutrition in TCM, Qing Bai Academie
2013   Certificaat Gynaecologie: Borstaandoeningen
2014   Certificaat Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit
2015   Cursus cosmetische acupunctuur aan het OTCG Antwerpen
2016   Meridian Wave Acupuncture
2016   TCM en Oncologie van Yair Maimon
2017   Unified Acupuncture Theory (pijnbestrijding) van Jonathan Shubs in Dublin
2018   Wandeling door het innerlijk landschap Yan Schroën, filosofie
2019   Certificaat dry needling en myofaciale technieken
2019   Certificaat metabool syndroom
2019   Tao of Love and sexuality van Yan Schroën, filosofie
2019   Auto-immuniteitsaandoeningen en TCM
2019   Metabool syndroom, westerse medische deskundigheidsbevordering
2019   Physical Examinations, westerse medische deskundigheidsbevordering
2022   Bu Ming, het vinden van je bestemming, filosofie van Jan Schroën
2023   Herhaling EFR (EHBO)
2023   Diploma kruidenformules voor therapeuten
2023  Tuina Course: Diagnosis and treatment of Neck & Lower Back injuries with Tuina Dr. Shi, San Bao Chinese Medical Education Center Rotterdam

Scroll naar boven