Chinese Kruidenformules

Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele Chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde hoger in aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien. Met andere woorden: Kruiden voeden je lichaam en versterken je Qi, acupunctuur laat de Qi weer stromen, Je kunt dus zeggen dat kruiden en acupunctuur elkaars werking versterken, daarom zet ik  kruiden en de acupunctuurbehandeling vaak tegelijkertijd in. De behandeling wordt  afgestemd op jou persoon en jou specifieke problematiek om zo een optimaal resultaat te krijgen.

Wat kan kruidengeneeskunde voor jou betekenen?

In de kruidengeneeskunde zijn de medicinale middelen ingedeeld naar hun werking. Zo zijn er middelen die tonifiëren (voeden of versterken), slijm oplossen, de spijsvertering of de bloedcirculatie bevorderen. Door de kruiden in bepaalde verhoudingen te combineren, zijn ze voor vele aandoeningen inzetbaar zoals onvruchtbaarheid, overgangsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, verminderde libido, vermoeidheid, hooikoorts en andere luchtwegklachten.

Belangrijk om te weten: alle Zhong-therapeuten werken volgens het internationale verdrag CITES, waarbij meer dan 150 landen zich hebben aangesloten. Dit verdrag bevat afspraken over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten en delen of producten hiervan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de behandeling verboden ingrediënten bevat. Therapeuten aangesloten bij de Zhong hebben bovendien naast TCG altijd een opleiding gehad in de westerse reguliere geneeskunde. Hun toepassing van de Chinese geneeskrachtige middelen is dan ook volstrekt veilig en betrouwbaar.

Scroll naar boven