Moxa en TDP lamp

Acupunctuur Heerenveen moxabehandeling

Moxa
Moxa is een kruid gemaakt van bijvoet ofwel Artemisia. Wanneer je moxa brandt, komt er warmte vrij die dezelfde trillingsfrequentie heeft als het lichaam. Daar waar de energiestroming heel zwak is wordt de energie en doorbloeding gestimuleerd door deze weldadige en geneeskrachtige warmte. Moxa kan gebruikt worden bij chronische pijn, slapte van het weefsel, koude in het lichaam, bij onvruchtbaarheid, bij gebrekkige energie en bij slapeloosheid. Moxa heft stagnaties op en doet de Qi weer stromen. Moxa is vooral effectief bij vochtige en koude weersomstandigheden en wordt dus vooral veel in de winter gebruikt.

TDP-lamp
De TDP-lamp word al meer dan 10 jaar in China en andere Aziatische landen gebruikt en wordt ook wel mirakel (wonder) lamp genoemd. In een keramiek fabriek in China werd een onderzoek gedaan naar de gezondheid van de werknemers gezien de werkomstandigheden. De mensen werkten daar in een vochtige, redelijk ongezonde omgeving, maar geen enkele werknemer had last van gewrichtsklachten. Na onderzoek bleek, dat er tijdens het bakken van de klei in de ovens een bepaalde straling vrijkwam, die een gezond effect op de werknemers had. In de klei bleken 33 mineralen te zitten, die na verhitting, een straling veroorzaakten die positief werkt op het menselijk lichaam. De TDP-lamp bestaat uit een infrarood lichtbron, die een zwarte keramiekplaat verhit. De in deze keramiekplaat aanwezige mineralen beïnvloeden de infraroodstraling, waardoor een betere therapeutische werking ontstaat. De TDP-lamp is door toonaangevende praktijken en instituten met groot succes getest.

De TDP-lamp kan onder andere gebruikt worden bij volgende aandoeningen: artritis, schouder- en rugpijn, menstruatiestoornissen, spierpijn, stoelgangproblemen, slaapstoornissen, gewrichtspijn, huidaandoeningen zoals herpes en psoriasis, hoofdpijn, astma en bronchitis. Binnen mijn praktijk werk ik veel met de moxalamp, de resultaten zijn erg goed en de cliënten ervaren het als zeer aangenaam.

Scroll naar boven