Neuropathie

Acupunctuur Heerenveen neuropathie

Specialisatie neuropathie
Door bijscholingen te volgen en door samenwerking met andere zorgverleners heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van neuropathie. Neuropathie is zenuwpijn en kan een gevolg zijn van diabetes mellitus. Ook kan zenuwpijn ontstaan na een chemokuur, bij bepaalde soorten kanker, bij carpaal tunnelsyndroom, door een hernia, bij bepaald medicijngebruik of na een antibioticakuur. Maar vaak is de oorzaak ook niet bekend. De patiënt merkt het doordat er minder gevoel is, meestal aan de voeten. Ook voelt de patiënt pijn, soms zelf een brandende pijn. Ook kan er een kriebelend of tintelend gevoel optreden. Soms voelt het alsof je op watten loopt. Acupunctuurbehandeling bij neuropathie kan leiden tot een verbeterde zenuwgeleiding en zorgt voor pijndemping.

Acupunctuur bij kanker
Naast de behandeling van neuropathie is acupunctuur ook geschikt voor klachten als vermoeidheid, oedeem, misselijkheid, onrust en lichamelijke beperkingen, zowel tijdens het behandeltraject, als in de nazorg.

Voor een goede zorg tijdens en na het behandeltraject werk ik nauw samen met Fuotprint (medisch pedicure, oncologische voetverzorging) en Haarwerk Plus (gespecialiseerd in pruiken en haarstukken). Allen gevestigd in Heerenveen.

Scroll naar boven