Ooracupunctuur

Acupunctuur Heerenveen ooracupunctuur behandelmethoden

Ooracupunctuur
Ooracupunctuur wordt vooral gezien als een moderne ontwikkeling in de acupunctuur. Ooracupunctuur werkt met reflexzones en is zeer effectief. Elk gebied van het lichaam correspondeert met een specifiek plekje op de oorschelp. Wanneer iemand bijvoorbeeld pijn heeft in een knie, zal de betreffende zone op het oor bij aanraking ook gevoelig zijn, meestal zelfs aan dezelfde kant van het lichaam. Door op die plek een naald te plaatsen neemt vaak de pijn al vrij snel af, en wordt bovendien meteen de corresponderende plek in het lichaam geharmoniseerd. Behalve deze reflexpunten zijn er nog tal van andere soorten punten op het oor, bijvoorbeeld punten die de hormoonhuishouding beïnvloeden, allergiepunten, honger punten, punten die het autonome zenuwstelsel harmoniseren, rustgevende punten, punten tegen rookverslaving, enzovoort.

In de praktijk wordt ooracupunctuur vooral gebruikt bij pijnbestrijding, stress en angsten, stoppen met roken en als ondersteuning bij afvallen.

Stoppen met roken.
De behandeling voor het stoppen met roken bestaat uit drie verschillende sessies met ooracupunctuur. Vòòr de eerste sessie is het goed om al 2 dagen gestopt te zijn met roken. De eerste sessie is bedoeld als ondersteuning bij het stoppen (het vermindert de drang om te roken en vermindert de bijverschijnselen). De andere twee sessies dienen ter extra ondersteuning, om terugval te vermijden. Wanneer er weer gerookt wordt na een sessie, valt de werkzaamheid van de behandeling weg.

Scroll naar boven