Burn-out

Jammer genoeg een veel voorkomende ziekte in ons land. Sommige mensen komen met gierende banden tot stilstand, anderen hebben maanden, zo niet jaren, last van vermoeidheid/depressie/lusteloosheid. We weten allemaal wel wat er aan de hand is, teveel hooi op je vork, teveel moeten en ga zo maar door.
 
Maar wat betekent een burn-out binnen de Chinese Geneeswijze? Simpelweg gezegd: Uitputting van je Nierenergie (Jing). Wanneer het niet goed met je gaat wordt er allereerst een beroep gedaan op andere orgaanenergieën. Je Leverenergie voorop. Die stagneert door stress en irritatie. Door slechte voeding en veel piekeren beschadigt je Milt- en Maagenergie, door onrust en weinig slaap je Hartenergie, door verdriet je Longenergie. Met andere woorden, je voelt je rot.
 
Dit alles is nog redelijk gemakkelijk te herstellen door een verandering in je patronen (hoewel?). Gaat de situatie echter te lang door, dan gaat je basale energie (die je vanuit de constitutie hebt) verminderen, je Nierenergie. En dan staat een burn-out op de loer.
 
Wil je de Nierenergie weer aanvullen, dan zal je dus heel goed voor jezelf moeten zorgen. Zorgen dat de andere orgaan energieën weer aangevuld worden. Wanneer dat gebeurt voel je je al weer een stuk beter, maar….daarna pas wordt de Nierenergie weer aangevuld.
 
Dus dan pas werk je echt aan je herstel. Dus dat fix je niet zo maar even en een terugval ligt op de loer.
 
Wat doen wij er aan binnen de Chinese Geneeswijze? Met acupunctuur zorgen we ervoor dat de vrije stroom van energie weer op gang komt. Deze energie stuurt het bloed en de vloeistoffen (en dus de bouwstoffen voor je lichaam). De organen worden weer gevoed.
 
Andere acupunctuurpunten werken meer op het emotionele vlak, je bent meer ontspannen en evenwichtiger. En met een aanvulling van Chinese medicinale kruiden kan de Nierenergie nog verder aangevuld worden. Zo zal je sneller herstellen van een burn-out.
 
Meer weten?
 
Je mag altijd een vrijblijvend consult aanvragen om te kijken wat ik voor jou (of je werknemers) kan doen. 
 
Scroll naar boven